Благодарение на Мото Азуро имавме прилика да го провозиме новиот Yamaha Tenere 700 и да уживаме во карактеристиките на овој специфичен модел.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Имавме прилика да го возиме новиот Yamaha Tracer 900GT од кој останавме целосно воодушевени.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Можам да се обложам дека во 98 проценти од сите прегледи кои ќе ги најдете за Guzzi V85 TT, по неколку пати ќе го сретнете зборот „карактер“ и какво е вашето чувство кога сте на оваа класична, ендуро машина како што ја нарекува Moto Guzzi.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Претставен во 2010 година, Super Ténéré и Super Ténéré ES се враќаат и во 2018 година носејќи ги сосебе сите оние карактеристики кои го направија овој мотоцикл толку успешен.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Благодарение на Мото Азуро, увозникот на Јамаха за Македонија, имавме прилика да го возиме новиот Yamaha - YS 125

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Дизајнирани за брзо возење, Rosso Corsa II претставува замена за осумгодишните Rosso Corsa и се главен ривал со Michelin Power RS и новите Dunlop Sportsmart TT. Нив можеме да ги сместиме помеѓу Rosso III спортските пневматици и тркачките Super Corsa SP.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Со оглед на тоа дека на саемите за мотоцикли доминираат модели чија цена изнесува околу 10 000 евра, SWM RS300R чија што цена изнесува 5500 евра во Максима, ни доаѓа како пријатна промена.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Можеби не ви изгледа така, но во светот на авантуристичките мотоцикли, SWM 650 SuperDual е еден од најочекуваните модели во последниве неколку години. Главна приина за тоа е намалувањето на едно цилиндричните модели: Го нема повеќе Tenere 660 на Yamaha и останаа само KTM 690 Enduro R и Husqvarna 701.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Популарноста на мотоциклот доаѓа од комбинацијата на пристојни перформанси, бројот на вртежи како и просторот за багаж. На тоа може да се додаде и неговата издржливост, квалитет како и атрактивната цена.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Благодарение на увозникот на SWM за Македонија, фирмата Максима, имавме прилика да присуствуваме на Светската презентација и тест возење на новите модели во Италија.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Наменети за Европската А2 класа, односно млади возачи кои немаат големо искуство, триото за прв пат беше претставено во 2013 година и понуди комбинација на перформанси и цена кои овие мотоцикли веднаш ги направија популарни.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Реклами