Корисни текстови

Ценовник на нови мотоцикли во Македонија (2020)

Во продолжение следува листата со цени на нови мотоцикли кои се во продажба во Македонија.

Следете нè на:

 

Во продолжение следува листата со цени на нови мотоцикли кои се во продажба во Македонија.

Листата е во фаза на изработка, линкот до ценовниците се со црвена боја за 2020 година, за оние за кои немаме добиено информации линкот е со сива боја и цените се стари.

cenovnik na novi motocikli 2020

Кликнете на брендот за информации за увозникот и цени на новите модели:

Honda  |  Yamaha  |  BMW  |  Kawasaki  |  Ducati  |  Piaggio  |  Vespa  |  Gilera  |  Aprilia  |  Moto Guzzi 

Напомена: Цените се објавени во целост како што се добиени од овластените дистрибутери.

Цени за моделите на Yamaha за 2020 година.

Овластен увозник за Јамаха во Македонија е фирмата Мото Азуро.

Салонот на Мото Азуро се наоѓа во Скопје кај Католичка црква, веднаш зад АМСМ. Контакт телефон: 02 322 3399

Модел Цена
Hyper Naked 2020  
MT-10 DX ABS '20 € 17,700
MT-10 ABS '20 € 15,520
MT-10 ABS '20 Tour edition € 16,470
MT-09A SP '20 € 11,420
MT-09A '20 € 10,260
MT-07A '20 € 7,750
MT-320 ABS '20 € 6,480
MT-125 ABS '20 € 5,590
YS-125 '20 € 3,580
АКЦИСКИ МОДЕЛИ Hyper Naked 2020  
MT-10 ABS '19 € 14,620
MT-10 ABS Tour edition '19 € 15,570
MT-09A '19 € 9,730
MT-125 ABS'19 € 5,400
   
Sport Tоuring 2020  
FJR1300AE '20 Ultimate € 22,140
FJR1300AE '20 € 21,460
FJR1300A '20 € 17,900
MT-09 TRACER GT '20 € 13,930
MT-09 TRACER '20 € 11,820
АКЦИСКИ МОДЕЛИ Sport Touring  
LMW-NIKEN GT '19 € 15,450
LMW-NIKEN '19 € 14,200
FJR1300A '19 € 16,780
MT-09 TRACER '19 € 11,300
MT-07A TRACER '17 € 8,700
   
Sport Heritage 2020  
XVS950 SCR '20 € 11,100
XV950R '20 € 10,620
XSR900 '20 80 BLACK € 11,510
XSR900 '20 € 11,330
XSR700 Scrambler '20 Xtribute € 10,120
XSR700 '20 € 9,190
АКЦИСКИ МОДЕЛИ Sport Heritage  
XV950 SCR '18 € 9,550
XSR900 '18 € 10,420
XSR700 Scrambleler '19 Xtribute € 9,650
   
Adventure 2020  
XTZ1200E '20 € 16,880
XTZ1200E World Traveler '20 € 19,100
XTZ1200 '20 € 14,770
 XTZ1200 World Traveler '20 € 16,730
XTZ700A Tenere '20 € 11,550
АКЦИСКИ МОДЕЛИ Adventure  
XTZ1200E '19 € 16,580
XTZ1200E World Traveler '19 € 18,270
   
Supersport 2020  
YZF-R1M '20 € 26,570
YZF-R1 '20 € 20,540
YZF-R6R '20 € 14,930
YZF-R3 '20 € 6,850
YZF-R125 ABS '20 € 6,030
YZF-R125 ABS '20 Monster € 6,210
АКЦИСКИ МОДЕЛИ Supersport  
YZF-R125 ABS '19 MONSTER € 6,040
   
Sport Scooter 2020  
XP560A DX '20 TECHMAX € 14,880
XP560A DX '20 € 13,040
YP400RA '20 € 7,420
YP400RA '20 SP TECH € 7,820
CZD300 '20 XMAX 300 ***
CZD300 '20 XMAX TECH ***
YP125RA X-max '20 € 5,050
YP125RA X-max '20 TECH € 5,430
АКЦИСКИ МОДЕЛИ Sport Scooter  
XP530A DX '19 Tmax € 13,500
XP530A SX Sport Edition '19 € 13,360
XP530A SX '19 Tmax € 12,390
YP400RA '19 € 7,230
CZD300 '19 XMAX SP IMAX € 6,390
   
Urban Mobility 2020  
LMW150 Tricity ABS '20 € 5,320
LMW125 Tricity '20 € 4,760
LMW125A Tricity ABS '20 € 5,280
G150 ABS N-MAX 150 '20 € 4,400
G125 ABS N-MAX 125 '20 € 4,140
CZD 300 Tricity ***
АКЦИСКИ МОДЕЛИ Urban Mobility  
LMW125 Tricity '17 € 4,440
G125 ABS N-MAX 125 '19 € 3,810
   
50cc 2020  
NS50F Aerox 4T '20 € 3,230
YN50F Neo's 4T '20 € 2,780
   
Off Road 2020  
YZ450F '20 € 10,050
YZ250F '20 € 9,290
YZ250 '20 € 9,030
YZ125LC '20 € 8,170
YZ85LW '20 € 5,450
YZ65 '20 € 5,290
WR250F '20 NH € 10,150
WR450F '20 NH € 10,730
PW50 € 2,350
TTR50E € 2,360
TTR110E € 3,690
TTR125LWE € 4,650
YZ65 '19 AKC € 4,960

Полиња означени со *** (цени во најава)
Модели со NH (без хомологација) 

Цени за моделите на Honda за 2017 година.

Овластен увозник за Хонда во Македонија е фирмата Макпетрол.

Салонот на Хонда се наоѓа во Скопје на бул. Илинденска, во близина на СРЦ „Борис Трајковски“. Контакт телефон: 02/ 30 90 707

Модел Цена
CBR1000RR SP 1 22.990 €
CBR1000RR SP 2 24.990 €
CBR600RR 11.990 €
CBR650F ABS 8.690 €
CBR500R ABS 6.990 €
   
CMX500 rebel 6.990 €
   
CB1100CA / NA ABS  12.990 / 13.490 €
NC750SA/ SD 6.990 / 7.990
CB650F / ABS 7.990 
CB500F ABS 6.490
   
CRF 1000 ABS STD / HRC 13.290 / 13.490
CRF 1000 DCT STD / HRC 14.290 / 14.490
VFR1200X Crosstourer (ABS,TC)(DCT) 14.990 / 15.990
VFR800X ABS Crossruner 12.490
NC750XA / XD 7.490 / 8.490
CB500X ABS 6.990
   
GLR125/CB125F 2.790
MSX125 3.590
   
ADV750 Integra (ABS,DCT) 11.490
NC750D Integra (ABS,DCT) 8.790
SH300 ABS 5.590
NSS125 Forza ABS 4.990
SH125 / 150 A 3.590 / 4.090
PCX125 /150 3.290 / 3.390
ANC 125 SH Mode 2.790
NSC 110 - 16’ 2.690
NSC50WHR - 16’ 2.990
NSC50WX Sporty 2.990
   
CRF450R /RX 8.490 / 9.490
CRF250R 7.690
CRF250X 6.990
CRF250L A / RLA DACAR 5.290 / 6.290
CRF150RB 5.590
CRF125F / FB 3.290
CRF110F 2.590
CRF50F 2.390

Цени за моделите на BMW за 2017 година.

Овластен увозник за БМВ во Македонија е фирмата Динамикс.

Салонот на Динамикс се наоѓа во Скопје на бул.Рузвелтова, спроти домот Здравко Цветковски. Контакт телефон: 02 3079-304

S 1000 R 13.600
S 1000 RR 17.490
F 800 R    9.600
F 700 GS 9.600
F 800 GS 11.490
F 800 GS Adv. 12.500
F 800 GT 10.950
R 1200 GS 15.890
R 1200 GS Adv 16.990
R 1200 R 13.800
R 1200 RS 13.990
R 1200 RT 17.890
R nineT    15.300
R nineT Scrambler 13.600
R nineT Pure 12.790
R nineT Racer 13.490
R nineT Urban GS 13.490
S 1000 XR 15.690
K 1600 GT 22.600
K 1600 GTL 24.400
K 1600 GT/GTL Excl. 29.990

Цени за моделите на Kawasaki за 2017 година.

Овластени дилери (продажба и сервис) за Кавасаки во Македонија се фирмите Мото-Пром и Динамикс .

Салонот на Мото-Пром се наоѓа во Гевгелија на ул.7ми Ноември бб. Контакт телефон: 070/218-688

H2R 59.172
H2 Carbon 34.100
H2 30.161
ZX-10RR ABS 21.384
ZX-10R ABS KRT Replica 18.178
ZZR 1400 ABS PS 18.100
ZX-10R ABS 17.990
ZZR 1400 ABS PS 15.990
ZZR 1400 ABS 16.990
Z 1000SX ABS 13.500
Versys 1000 ABS 12.700
Z 1000 ABS, R Edition 14.500
Z 1000 ABS 12.500
KL-KX 450F EN 10.990
KL-KX 250F EN 10.490
KL-KLX 450R EN 9.990
Z 900 ABS 9.590
KX 450F 8.900
KLX 450R 8.500
Versys ABS, SE 650 8.490
Vulcan S ABS, Cafe 8.390
KX 250F 8.290
Versys ABS,650 8.290
Z 800 e ABS 8.490
Vulcan S ABS, Special Edition 7.990
Ninja 650 ABS, KRT Edition 7.790
Vulcan S ABS 7.790
Ninja 650 ABS 7.690
Z 800 e 8.290
Z 650 ABS 6.990
Versys-X 300 ABS 6.300
J300 SE, ABS 5.890
J300, ABS 5.690
ninja,300 ABS KRT Edition 5.990
Z300 ABS 5.590
KX 85II 4.990
KLX250 5.290
Z300 4.990
KX 85 4.690
Z250SL ABS 4.290
KX 65 3.790
KLX110 3.190

Цени за моделите на Ducati за 2017 година.

Овластен увозник за Дукати во Македонија е фирмата Динамикс.

Салонот на Динамикс се наоѓа во Скопје на бул.Рузвелтова, спроти домот Здравко Цветковски. Контакт телефон: 02 3079-304

Multistrada 950 crvena-bela 13.890
Multistrada 950 crvena-bela Touring Pack 14.390
Multistrada 1200  17.490
Multistrada 1200 Touring Pack 18.600
Multistrada 1200 "S" crvena ili bela 19.950
Multistrada 1200 "S" D-air 20.490
Multistrada 1200 "S" Pikes Peak 23.990
Multistrada 1200 Enduro crvena-maslinesta 21.000
Multistrada 1200 Enduro Touring Pack 22.500
Hypermotard 939 crvena ili bela 12.190
Hypermotard 939 "SP" 15.750
Monster 797 crvena, bela, crna 8.950
Monster 797 +Plus ,crvena, bela, crna 9.290
Monster 821 crvena-siva 10.990
Monster 821 stripe 11.490
Monster 1200 13.990
Monster 1200 "S" 16.790
Monster 1200 "R" 18.690
 Panigale 959 crven ili bel 16.890
Panigale 1299 21.500
Panigale 1299 "S" 25.990
Panigale 1299 "R" 32.990
Panigale 1299 Superleggera 79.990
Supersport 939 12.990
Supersport 939 "S" 14.890
Diavel Dark  18.590
Diavel Carbon 22.190
Divel Diesel 23.590
X-Diavel 20.290
X-Diavel "S" 22.290
Scrambler Sixty two -400cc 7.700
Scrambler Icon 8.800
Scrambler -Enduro,Classic,Ful throttle 10.190
Scrambler Desert Sled 11.100
Scrambler Flat track 11.000
Scrambler Caffe Racer 11.490

Цени за моделите на Piaggio за 2017 година.

Овластен увозник за Пијаџо во Македонија е фирмата Динамикс.

Салонот на Динамикс се наоѓа во Скопје на бул.Рузвелтова, спроти домот Здравко Цветковски. Контакт телефон: 02 3079-304

Zip 50 4T 1.760
New Fly 50 4T 2V 2.190
Liberty 50 4T-3V Euro3 2.390
Liberty 50 4T-3V  S Euro3 2.390
NRG 50 Power DD 1.990
Typhoon 50 2T 1.990
New Fly 125 3V DT E4 2.690
Liberty 125 3V ABS E4 2.850
Liberty 125 3V ABS S E4 2.850
Medley 125 3V ABS E4 3.590
Medley 125 3V S ABS E4 3.590
Liberty 150 3V ABS E4 2.850
Liberty 150 3V S E4 2.850
Medley 150 3V ABS E4 3.590
Medley 150 3V S ABS E4 3.590
Beverly 300 ie S ABS E4 4.890
Beverly 300 ie ABS E4 4.890
Beverly 300 ie ABS E4 POLICE 4.990
MP3 300 LT Business ABS E4 7.890
MP3 300 LT Sport ABS E4 7.890
Beverly 350 ABS/ASR Sport Touring E4 5.890
MP3 500 LT Business ABS E4 9.890
MP3 500 LT Sport ABS E4 9.890

Цени за моделите на Vespa за 2017 година.

Овластен увозник за Веспа во Македонија е фирмата Динамикс.

Салонот на Динамикс се наоѓа во Скопје на бул.Рузвелтова, спроти домот Здравко Цветковски. Контакт телефон: 02 3079-304

Vespa Primavera 50 4T 4V 2.890
Vespa Primavera 50 4T 4V Touring 3.090
Vespa Primavera 50 4T 4V E4 2.890
Vespa Primavera 50 4T 4V Touring E4 3.090
Vespa Sprint 50 4T 4V 2.990
Vespa Sprint 50 4T 2V Sport 3.090
Vespa Primavera 125 3V ABS E4 3.990
Vespa Primavera Touring 125 3V ABS E4 4.190
Vespa Sprint 125 3V ABS E4 4.250
Vespa Sprint 125 3V ABS Sport E4 4.350
Vespa GTS 125 ABS E4 4.790
Vespa GTS Touring 125 ABS E4 4.990
Vespa GTS Super 125 ABS E4 4.890
Vespa GTS Super Sport 125 ABS E4 4.990
Vespa 946 125 RED 9.990
Vespa Primavera 150 3V ABS E4 4.090
Vespa Primavera Touring 150 3V ABS E4 4.290
Vespa Sprint 150 3V ABS Sport E4 4.450
Vespa GTS 150 ABS E4 4.890
Vespa GTS Super 150 ABS E4 4.990
Vespa GTS 300 ABS E4 5.350
Vespa GTS Touring 300 ABS E4 5.690
Vespa GTS Super 300 ABS E4 5.490
Vespa GTS Super Sport 300 ABS E4 5.690

Цени за моделите на Aprilia за 2017 година.

Овластен увозник за Априлија во Македонија е фирмата Динамикс.

Салонот на Динамикс се наоѓа во Скопје на бул.Рузвелтова, спроти домот Здравко Цветковски. Контакт телефон: 02 3079-304

RX 50 2.890
SX 50 2.790
SR-MAX-300cc 4.690
RS4 50 3.490
RS4 50 Replica 3.590
RS4 125 4T E4 3.990
RS4 125 4T Replica MY '17 E4 3.990
Tuono 125 4T E4 3.990
Dorsoduro 900 ABS E4 9.190
Shiver 900 ABS E4 8.390
RSV4 RR E4 17.990
RSV4 RF E4 19.990
Tuono V4 R 1100 E4 13.990
Tuono V4 1100 Factory E4 15.590
SR Street 1.990
SR 50 R Carb 1.990
SR Motard 50 2T 1.990

Цени за моделите на Moto Guzzi за 2017 година.

Овластен увозник за Мото Гуци во Македонија е фирмата Динамикс.

Салонот на Динамикс се наоѓа во Скопје на бул.Рузвелтова, спроти домот Здравко Цветковски. Контакт телефон: 02 3079-304

V7 III Stone ABS E4 7.990
V7 III Special ABS E4 8.490
V7 III Racer ABS MY '17 E4 10.890
V7 III Anniversary ABS E4 10.890
V9 Roamer E4 9.990
V9 Bobber E4 9.990
California 1400 Touring ABS E4 18.980
Audace E4 16.590
Audace Carbon E4 16.990
Eldorado E4 17.990
MGX 21 Flying Fortress E4 22.990

Цени за моделите на Gilera за 2017 година.

Овластен увозник за Џилера во Македонија е фирмата Динамикс.

Салонот на Динамикс се наоѓа во Скопје на бул.Рузвелтова, спроти домот Здравко Цветковски. Контакт телефон: 02 3079-304

Runner SP 50 2T 1.990

 

motul makeodnija

Би можело да ве интересира

Откако се појави скица од новиот дизајн, јасно можеме да видиме како би изгледал новиот мотоцикл.

Андреа Довициозо одби да потврди дали ќе остане во Ducati и по завршувањето на сезоната 2020 откако се појавија гласини дека во текот на зимската пауза, тимот имал разговори со неколку возачи.

Нашиот стандарден Africa Twin е одличен избор за сериозните оф роуд ентузијасти.

„Ако продолжиме да работиме напорно исто како и во изминативе 16 месеци, ќе имаме добра сезона“ - Џек Милер.

HRC тимот денеска објави дека Маркез ставил потпис на нов договор со кој шпанскиот возач останува во тимот до 2024 година.

Тимот на КТМ го претстави новиот мотор со кој ќе се натпреварува во МотоГП шампионатот.

Реклами

Благодарност!

Ви благодариме за тоа што споделувате содржини и го поддржувате нашиот веб сајт.