Според најавата на некои светски медиуми за очекување е KTM многу наскоро да ја лансира својата нова понуда во рангот на новата 490 серија. 

Запознајте ги Бранко, Новак, Михаил, Горјан, Гален и Олег. Јас ги запознав едно неделно попладне на полјана во близина на спортскиот аеродром Стенковец. 

Поминаа скоро 3 години од првиот одржан промотивен тренинг за безбедно возење во организација на Мот клубот Безбедност. Време е за уште еден. 

Деновите, пред една од најкултните трки во календарот, изобилуваат со содржини.

Дали организација на трка значи само објавување на стартот и мафтање со црно бело знаме за крај? Дали обврските на организаторот завршуваат тука?

Неверојатна е брзината, желбата и посветеноста на најбрзите тројца на секоја досегашна трка во овогодинешниот шампионат на суперспортските мотори WSBK!

Како што најавив во воведниот текст за Moto Morini го возевме нивниот X-CAPE, мотор кој заслужува внимание. 

Еден од најтрофејните наши возачи, Христијан Бузалковски со малку повеќе мака ама на крај успеа да ја направи својата #ТОП3 листа.  

Понеделник, убав ден да започнеме со една нова содржина, нова серија интервјуа со локални мото јунаци! 

Колку ти троши моторот?

Каков бензин користиш?
95     98 (100)

Ставаш бензин за
ден.

Со нив поминуваш
км.

0

Л./100км

Цена на бензинот (25.03.2022):

95 = 82 ден.
98 = 84 ден.