Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Годишниот ритуал кога одиме да видиме нови мотоцикли и да купиме нови работи, без разлика на тоа дали ни требаат или не, овој пат поради коронавирусот наиде на проблеми. Оваа година „Motorcycle Live“ ќе се оддржи онлајн.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Kawasaki UK ги објави причините поради кои дојде до одложување на претставувањето на новите модели. Како главна причина за ова е наведена пандемијата со коронавирусот.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Kawasaki Heavy Industries планира да направи промени во бизнисот со мотоцикли и теренски возила на четири тркала како дел од поширокиот план за реструктуирање.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Забрана за возење во текот на викендот како и поскапи делови за издувот се само дел од предлозите на иницијативата.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

BMW Motorrad патентира нова технологија и планира да вгради „crumple zone “ кај мотоциклите со цел да се зголеми безбедноста на возачите.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Се повеќе се намалува бројот на магазини посветени на мотоциклите.  Последен во низата е Motorcycle Consumer News, кој на почетокот на овој месец и официјано престана да постои.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Реклами

Листа на мото настани