Motul е официјален партнер на мотоциклите Kawasaki во Германија и соработката помеѓу Motul и Kawasaki резултираше во целосно ново масло, развиено исклучиво за мотоцикли Kawasaki - Kawasaki Lime Green Edition Motul 10W-40 - сега достапно во Македонија!

Со развојот на новото масло, двете марки ја интензивираа соработката, на задоволство на многу ентузијасти на мотоцикли Кавасаки. Карактеристиката на шишето со новото масло е скриена во зелената боја и специфичниот мирис на лимета. Специјално адаптиран за Kawasaki, тоа е наменето за четиритактни мотоцикли, базирано на добро познатата технологија заснована на естери Motul Technosynthese®. Новото масло на база на естер со единствена синтетичка технологија обезбедува исклучителни перформанси.

Rick Parker Motografie 2020 08 03 MOTUL 035

Ги гарантира својствата против абење и отпорноста на филмот за масло на високи температури, со што се нуди одлична заштита од абење при големи брзини, обезбедувајќи издржливост и максимална заштита за моторите и преносите на мотоциклите. Друга новина е што спецификацијата на ова масло нуди најдобро ниво на триење за да се обезбеди непречена промена на брзината без лизгање во сите три режими на возење. Ова особено се однесува на стартување на мотоциклот, забрзувањето и максималната брзина. За време на развојот на зеленото издание на Kawasaki Lime Green Edition by Motul 10W-40, посебен акцент беше ставен на високите стандарди за изведба, сè со желба и цел да се произведе највисок квалитет на масло што можат да го набават сопствениците на мотоцикли Kawasaki.

Rick Parker Motografie 2020 08 04 MOTUL 666

Индивидуалниот пристап кон развојот на новото масло беше исклучително важен затоа што навивачите и сопствениците на Кавасаки, покрај тоа што нудат сигурна заштита на моторот и менувачот, нудат уште поголема забава при возењето. Мотул успешно користи моторни масла базирани на естер со високи перформанси со децении, особено во трките со мотори. На секој километар на патеката, експертите на Motul преминуваат кон технолошки развој и подобрување на перформансите, што е препознаено и од крајните корисници.

Rick Parker Motografie 2020 08 03 MOTUL 007

Знаењето и искуството стекнато на бројни трки во голема мера придонесуваат за понатамошен развој на најквалитетните масла што се пласираат на пазарот. Токму од овој развоен технолошки процес и искуствата обезбедени од тркачките патеки и екстремните услови на кои се изложени маслата, мотоциклистите имаат голема корист во секојдневниот сообраќај. Објавувањето на Kawasaki Lime Green Edition by Motul 10W-40е задолжително за секој вистински убител на мотоцикли Kawasaki.

Достапно во овластени дистрибутери на Kawasaki:

  • Динамикс доо. ,Френклин Рузвелт бб, 1000 Скопје
  • Мото-Пром дооел., Ул. "7ми Ноември" бб, 1480 Гевгелија
Back To Top

Благодарност!

Ви благодариме за тоа што споделувате содржини и го поддржувате нашиот веб сајт.