Кон крајот на минатиот месец ја имавме честа и задоволството да бидеме дел од првото европско демо возење организирано за медиумите од страна на CFMOTO Франција. 

cforce francija 3

Пазарот за ATV возила значително се разви во изминативе неколку години, особено под влијание на пандемијата и ограничувањата на интернационалните патувања. CFMOTO го искористи овој момент да ја зацврсти својата доминантна позиција на голем број европски пазари, но и да подготви новитети кои заслужуваат внимание. 

Самиот факт дека бевме дел од, веројатно, првото демо возење на AТV возила во цела Европа укажува на сериозноста, посветеноста и професионалноста на самиот производител. Целиот настан беше организиран од страна на CFMOTO Франција, но ние бевме таму благодарение на нашиот локален увозник CFMOTO Македонија и секако со сериозна поддршка од регионалниот увозник CFMOTO Србија. 

cforce francija 1

Двете нови возила всушност се стартен дел од понудата, но тие се и најпродаваните модели во понудата на овој кинески производител, оттаму во нив континуирано се вложува сериозно како во квалитетот така и во развојот на технологијата. 

Претставените модели имаат комплетно ново подвозје кое е повиско од претходно и лежи на нова суспензија која овозможува поудобно возење но и помал круг на вртење за цели 25% во споредба со претходните модели. 

CFMOTO CFORCE 520L 025

Унапредување има и во удобноста, кај самите седишта но и во новиот екран кој го има кај моделот 520 L, но она што прави дополнителна разлика на целокупното искуство е т.н. серво волан односно EPS.

Она што ви препорачуваме сега е да го погледнете видеото во кое го пренесуваме целокупното искуство од Lastours ендуро паркот.  

Моделите на нашиот пазар но и ширум Европа се очекува да бидат достапни кон крајот на оваа година, тогаш секако ќе објавиме и повеќе технички детали и цени, кои сега за сега, не се достапни.  

CFMOTO CFORCE 520L 027

CFMOTO CFORCE 520L 037

CFMOTO CFORCE 520L 044

Back To Top