Патеката Херез во Шпанија ќе биде домаќин на четвртата трка во сезоната. Во продолжение следува распоредот за сите сесии.

Патеката Херез во Шпанија е изградена во 1986, една година подоцна беше домаќин на првата МотоГП трка и од тогаш остана во календарот.

Патеката е со должина од 4,4 километри, составена е од 13 свиоци од кои 5 се леви, а 8 десни. Најдолгиот правец изнесува 607 метри, најголемата брзина забележана изнесува 300,8км/ч, а најдоброто време изнесува 1'36.170, во сопственост на Франческо Бањаиа од 2022 година.

Jerez 2016 3 800x530

Возбудувањата во Шпанија можете да ги следите според следниот распоред:

Петок (28.4.2023) | SportKlub 3
09:00 MOTO 3 – Тренинг 1
09:50 MOTO 2 – Тренинг 1
10:45 MOTO ГП – Тренинг 1
13:15 MOTO 3 – Тренинг 2
14:05 MOTO 2 – Тренинг 2
15:00 MOTO ГП – Тренинг 2
Сабота (29.4.2023) | SportKlub 2
08:40 MOTO 3 – Тренинг 3
09:25 MOTO 2 – Тренинг 3
10:10 MOTO ГП – Слободен тренинг
10:50 MOTO ГП – Квалификации
12:50 MOTO 3 – Квалификации
13:45 MOTO 2 – Квалификации
15:00 MOTO ГП – Спринт трка
Недела (30.4.2023) | SportKlub 3
12:00 MOTO 3 – ТРКА
13:15 MOTO 2 – ТРКА
15:00 MOTO ГП – ТРКА
Back To Top