Kawasaki работи на нови модели на мотоцикли со нешто што се нарекува „Emotion Generation Engine“ и „Natural Language Dialogue System“.  Овој концепт ќе овозможи многу понапредна комуникација меѓу возачот и мотоциклот.

Kawasaki работи на нови модели на мотоцикли со нешто што се нарекува „Emotion Generation Engine“ и „Natural Language Dialogue System“.  Овој концепт ќе овозможи многу понапредна комуникација меѓу возачот и мотоциклот.

kawa ai

Со помош на огромен број на податоци, системот ќе му овозможи поголемо уживање на возачот. Преку напредната технологија за електронски менаџмент, системот ќе ги прилагоди сетинзите во зависност од искуството на возачот, неговите вештини и стил на возење. Колку повеќе комуницираат возачот и мотоциклот, толку поголема ќе биде врската меѓу нив. Системот ќе треба да му овозможи еден комплетно нов стил на уживање на возачот.

Kawasaki ја нарекуваа RIDEOLOGY. Системот овозможува „еден вид на вештачка интелигенција која овозможува возачот и машината да комуницираат преку технологија која е способна да ги препознае емоциите преку гласот на возачот. Оваа платформа во моментов ја развива SB Corp, која е дел од групата SoftBank. “

Back To Top

Благодарност!

Ви благодариме за тоа што споделувате содржини и го поддржувате нашиот веб сајт.