Сет нови правила наскоро комплетно ќе го забранат или забават движењето на моторите на некои од најпопуларните и атрактивни патишта низ Германија. Соочени со овие нови правила деновиве возачите на мотори низ целата држава излегоа на протест. 

Демонстрациите се одвиваат во повеќе градови вклучувајќи ги лајпциг, Минхен, Олденбург и Штудгард. Сите протести се одвивале на отворено и според правилата за одржување на распојание соодвено мерките за справување со пандемијата. B500 еден од најдобрите патишта во Европа добива ограничување од 50 км на час за мотори. Некои од рутите добиваат и комплетна забрана како што е патот L687 помеѓу Ронкхаусен и  Вилдевис. Причините наведуваат загрозување на безбедноста, иако некои коментираат дека станува збор за желбата за малку мир и тишина за жителите на малите градчиња кои се наоѓаат на овие рути. 

motori mk

Ситуацијата стаса до ниво да треаб да реагира и европската федерација на мотоциклисти (FEMA) која се овиде да ги седне на маса сите вклучени страни вклучувајќи и владини претставници. Но, со оглед на неодманешните протести може само да претпосатавиме во која насока се одвуаат овие преговори. 

Разрешница на ситуација ќе се очекува подоцна оваа година а во меѓувреме најавени се нови протести и за во август. 

Back To Top

Благодарност!

Ви благодариме за тоа што споделувате содржини и го поддржувате нашиот веб сајт.