Претстојниов викенд ќе се одржи првата трка од Шампионатот на Македонија во Мотокрос

Од 29 април до 1 мај мотокрос патеката во Лагово ќе биде домаќин на првата трка од националниот шампионат. Воедно трките ќе бидат и дел од интернационалниот БМУ Мотокрос шампионат.  

Трките ќе се одржат на полигонот за мотокрос Лагово, крај Прилеп. Патеката долга 1650 метри со минимална ширина од 6 метри и старт од 90 метри ќе биде домаќин на бројни локални но и меѓународни натпреварувачи во 7 категории. 

MX Milci 2021 38

Трката ќе се спроведе според Правилникот за мотокрос на МФСМ, како и правилата на ФИМ и ФИМ - Европа. Мотоциклите и опремата на возачите треба да се по стандардите на ФИМ и ФИМ - Европа

Заради подготвките на самата патека од 26 до 30 април тренинзите ќе бидат забранети. 

Распоред на тренинзи и трки

Петок 29.04.2022
15:30 - 19:30 Административна и техничка контрола
18:00  Состанок со организаторите 
Сабота 30.04.2022
07:30 - 08:30.    Административна и техничка контрола 
08:30 Брифинг за возачи
09:00 - 09:15 Категорија MX - слободен тренинг 1
09:20 - 09:35 Категорија MX Сениори - слободен тренинг 1
09:40 - 09:50 Категорија MX50 - слободен тренинг 1
09:55 - 10:10 Категорија MX65 - слободен тренинг 1
10:15 - 10:30 Категорија MX85 - слободен тренинг 1 
10:35 - 10:55 Категорија MX2 / MX125 - слободен тренинг 1  
11:00 - 11:20 Категорија MX1 - слободен тренинг 1  
   
11:30 - 11:45 Категорија MX - слободен тренинг 2
11:50 - 12:05 Категорија MX Сениори - слободен тренинг 2
12:10 - 12:20 Категорија MX50 - слободен тренинг 2
12:25 - 12:40 Категорија MX65 - слободен тренинг 2
12:45 - 13:00 Категорија MX85 - слободен тренинг 2
13:05 - 13:25 Категорија MX2 / MX125 - слободен тренинг 2
13:30 - 13:50 Категорија MX1 - слободен тренинг 2
   
14:30 - 17:25 Тренинг и квалификации
   
17:35-17:55 Категорија MX - Трка 1
18:05-18:25 Категорија MX Сениори - Трка 1
18:35-18:55 Категорија MX85Трка 1
19:05-19:25 Категорија MX65Трка 1
19:35-19:50 Категорија MX50Трка 1
Недела 01.05.2022
8:30 - 10:20 Загревање - WarmUp
10:30 Официјално отварање
10:55 – 11:15 Категорија MX - Трка 2                           
11:25 – 11:45 Категорија MX Сениори - Трка 2
11:55 - 12:25 Категорија MX2 / MX125 - Трка 1
12:35 - 13:05 Категорија MX1 -Трка 1
13:15-13:30 Категорија MX50Трка 2
13:10-13:30 Категорија MX65Трка 2
13:40 - 14:00 Категорија MX85Трка 2
14:15 - 14:45 Категорија MX2 / MX125 - Трка 2
14:55 - 15:25 Категорија MX1 -Трка 2
   
15:35 Прогласување победници
Back To Top