Вчера вечер во организација на Мотоциклистичка федерација на Република Северна Македонија свечено беа доделени пехарите и признанијата на најдобрите во мото спортот за 2021 година во Ендуро, Мото крос и Брзински натпревари на кружни патеки.

nagradi 2021

ЛИНК: Галерија фотографии од доделувањето

Како што напомена претседателот на федерацијата, минатата година и покрај несоодветните услови под влијание на пандемијата сепак успеале да ги организаираат сите одвен една од планираните трки. По сите трки во различните категории и класи еве ги резултатите:

DSC 7712

Во мото крос натпреварувањата добитници на награди беа по категории и екипно беа:

Класа МX 50/65

1. место: Митко Чавков од Мк  Дјабил - Струмица

2. место: Михаил Мрчковиќ од Мк Вардар – Скопје

3 то место:  Стефан Ѓеорѓиевски  од Мк Мотори - Скопје

Класа МХ 85

1. место: Антонио Дамјановски од Ендуро Тим Водно - Скопје

2. место: Огнен Тодоров од Мк Мотори -Скопје

3. место: Алексеј Стојковски  од Мк Мотори - Скопје

Класа МХ

1. место: Зоран Каранфиловски од Мк Мотори - Скопје

2. место: Слободан Ивчевски од Мк Сакамото  - Скопје

3. Место: Јове Иванов од Мк Ендуро Тим Велес - Велес

Класа МХ 2

1. место: Драган Ванов од Мк Велес -  Велес

2. место: Даниел Јаневски  од Мк Гого - Скопје

3. место: Денис Гареја од Мк Стром Ридерс - Куманово

Класа МХ 1

1. место; Христијан Илиоски од Мк Пелистер- Битола

2. место: Гоце Томовски од Мк Гого - Скопје 

3. место: Васко Киров од Мк Ноќни Волци - Скопје

Прогласување по клубови во Мото крос 

1. место: Ендуро Тим Водно - Скопје

2. место: Мк Мотори - Скопје 

3. место: Мк Гого - Скопје 

За освоени 3 пати по ред шампионска титула во MX класата и тоа во 2019, 2020 и 2021 година својата прва златна кацига ја доби натпреварувачот Зоран Каранфиловски. А покрај Каранфиловски златна кацига доби и Антонио Дамјановски кој во класата MX 85 3 пати по ред ја освои шампионската титула. 

DSC 7628

Во Ендуро натпреварувањата беа доделини награди во 3 клчаси и беа прогласени најдобрите тимови:

Класа Е1

1. место: Андреја Краљевски од Мк Стом Рајдерс-  Куманово

2. место: Драган Ванов од Мк Велес - Велес

3. место: Денис Гареја  од Мк Стом Рајдерс - Куманово

Класа Е2

1. место: Андреј Милковски од Ендуро Тим Водно - Скопје

2. место: Марко Златановски од Ендуро Тим водно - Скопје

3. место: Давид Ристов од Мк Велес - Велес

Класа Е3

1. место ; Ангелче Стојковски Ендуро Тим Водно - Скопје

2. место: Јове Иванов од Мк Ендуро Тим Велес - Велес

3. место: Дејан Марковски Мк Драпаци - Скопје

Прогласување на клубови во Ендуро:

1. место: Ендуро Тим Водно - Скопје

2. место: Мото Велес - Велес

3. место: Стром Рајдерс - Куманово

 DSC 7641

Следуваше доделувањето на наградите во категоријата брзински мотоциклизам, кружни патеки каде беа доделени награди во две класи а воедно беа прогласени и најдобрите клубови. 

DSC 7926 

Класа F 600 

3. место: Димитар Димитровски од Мк Желки - Кочани

2. место: Иво Таневски од Мк Мотори - Скопје 

1. место: Христијан Бузалковски од 71 Теам - Скопје

Класа F 1000

1. место Синиша Кочовски од  Мк Силент Ханд – Битола

2. место: Душко Чифлиганец од Сакамото - Скопје

3. место: Слободан Ивчевски од Сакамото  - Скопје

Награди за клубовите во Брзинскиот Мотоциклизцам на кружни патеки

1. место: 71 Теам од Скопје

2. место: Силент Ханд од Битола

3. место: Сакамото од Скопје

И во оваа категорија, во класата F600 имаше освојување на златна кацига, таа за три по ред освоени шампионати му припадна на возапот на 71 Теам, Христијан Бузалковски. 

Плакети за благодарност за својот придонес добија и спонзорите и помагачите на минатогодишните шампионати, а на самиот крај постхумно беа доделени и плакети за особен придонес за унапредување на мото спортот во нашата држава за: Мите Вегов од Гевгелија, Ангел Димов од Скопје, Гoран Стојмировски - Жути од Драчево, Ванчо Божиновски - Бате Ване од Скопје и Мирослав Стојановски - Мирче од Скопје. 

ЛИНК: Галерија фотографии од доделувањето 

Back To Top