amblemmotoohrid.jpg

 

  МОТО ОХРИД

 

Подемот на моторциклизмот во Охрид датира во почетокот на 70 тите години, за да се засили во текот на 80 и 90 години на минатиот век.. Меѓу главните носители на мото спортот и мото движењето во Охрид во овој период се луѓето кои потоа го основаат првиот и единствен мото клуб МОТО ОХРИД..

Уште пред формирањето на клубот, заљубениците во моторциклизмот од Охрид ги освојуваа просторите на бивша СФРЈ, Бугарија,Грција ,Турција Итилија и други делови на Европа.

 Имајќи ги во предвид сите овие активности се јави потреба од формирање на мото клуб во Охрид, па така во текот на 1997 се одржа првото основачко собрание на мото клубот. Меѓутоа заради некои објективни, а и субјективни причини клубот формално правно почна да функционира дури на 24-04—2003г., кога и беше регистриран во соодветните институции на системот. Затоа 24-04 се смета за роденден на клубот, и неделата најблиску до овој датум во клубот се слави роденденот. На прославата традиционално се вози маршрута Охрид-Св Наум, а потоа забавата продолжува  во некој угостителски објект. На прославата се канат сите членови на мото клубовите од Македонија, а сите останати симпатизери на моторциклизмот се добредојдени.

 МОТО ОХРИД е приватен клуб, но во неговата работа активно и рамноправно учествуваат сите  58 члена, кои се поделени во две категории-сениори и  јуниори..Покрај Охриѓани во клубот има членови од Струга, Виница, Гостивар и Скопје. Функцијата председател ја извршува 1 од тројцата споственици на клубот, кои циклично се менуваат на секои 2 години. Во овој момент претседател е Маркоски Небојша-Нешо..

Заради посебно ангажирање во формирањето и работата на клубот се донесе одлука Владо Панијан од Скопје да биде почесен член во клубот.

 На својата последна седница клубот за прв пат изгласа да се воведе функција технички секретар. Тоа е Вучетиќ Павле-Пајо..

Членови на клубот се:

1.Керимоски Неим.........................Јамаха 900

2.Цветаноски Лјудмил..................Хонда Африка Твин 750

3.Маркоски Небојша....................Јамаха 600

4.Ќеримоска Ѓунер

5.Шекероска Ц. Сузана................Априлија Скарабео 200

6.

7.Менкиноски Живко.....................МВ Агуста,Харли Девисон

8.*

9.Вучетиќ Павле.............................Хонда Африка Твин 750

10.Реџеп Ружди................................Хонда 

11.Јашар Седат..................................Кавасаки ГПХ  600

12Митрески Антонио......................Сузуки В-Сторм 650

13.Размоска Татјана

14.Ѓорѓески Марјан..........................Сузуки Мараудер

15.Стојкоски Перо............................СузукиГСХ  600

16.Донески Томче .............................Јамаха Даг Стар 1100

17.Ајка Блерим...................................Сузуки ГСХ-Р 750

18.Љаткоски Никола ........................Хонда ЦБ 450

19.Ристески Томи................................Јамаха вираго

20.Иваноски Климе.............................БМВ р-650

21.Глигороски Горанчо......................Јамаха ФЗР 600

22.Шулески Гоце..................................Јамаха ФЗР 1000

23.Боздоганоски Стефан....................Сузуки В -Сторм 1000

24.Трајков Горан..................................Сузуки ГСХ-Р 1000

25.Вељаноски Крсте............................Јамаха Р6

26.Секими Агим...................................Кавасаки КЛР 650

27.Јанкоски Кристијан

28.Трајков Сашо....................................Јамаха МТ-01

29.Вељаноски Душан...........................Хонда Варадеро 1000

30.Димоски Ванчо.................................Хонда Ребел 125

31.Колчиноски Асим............................Хонда ЦБР900

32.Петрески Бојан................................Хонда ЦБР 900

33.Гоџо Јосиф........................................Сузуки ГС 550

34 Трпчески Никола.............................Јамаха Интрудер 1400

35.Михајлоски Митко...........................Јамаха Драг Стар 1100

36.Менкиноска Наталија .....................Априлија СР 50

37.Менкиноски Василие .......................КТМ 50

38.Колески Милчо .................................Кавасаки ГПЗ 900

39.Цветаноски Марин............................Даелим Деј Стар 125

40.Цветаноски Љупчо

41.Дуданов Климент...............................Дукати 999

42Кирил Луканов.....................................Кавасаки З-1000

43.Огнен Попоски....................................Сузуки Бандит 650

44.Крстаноски Игор................................Хонда Транс Алп

45.Христовска Емилија

46.Христовски Димитар..........................Хонда Голд Винг  1800

47.Ѓорѓи Траески.......................................БМВ  р 25

48.Селими Денис

49.Трифуноска Славица

50.Салиески Ревин....................................Јамаха   фазер 600

51.Трифуноски Наум................................Харли Девисон

52.Мојсоски Зоран.....................................Јамаха  Вилд Стар 1600

53.Дринос Дика...........................................Јамаха ИЗФ 600

54.Колески Владо........................................Јамаха Ројал Стар 1300

55.Колеска Даниела

56.Абдијоски Елвис

57.Бојку Башким..........................................Харли Девисон

58.Димоски Томе

59. Абдијоски Елвис.......................................... Сузуки интрудер1400

60 Трифуноски Гоце.......................................... африка твин 750

61 Стружанчев Антонио.......................................... дукати монстер 600

62 Димоски Томе

63 Шибакоски Љупчо.......................................... Сузуки мараудер800

64 Ангелоски Јордан.......................................... Сузуки бургман 400

65 Крстески Јованчо.......................................... Сузуки к7 600

66 Илоски Александар.......................................... Сузуки гср 600

67 Наумовски Ѓоко.......................................... јамаха р1

68 Крстаноски Јован.......................................... јамаха р6

69 Милановски Орце.......................................... Сузуки в сторм 650

70 Боздоганоски Боби.......................................... Сузуки к7 600

71 Иваноски Александар.......................................... Сузуки интрудер 1500

72 Калиќи Љутфи.......................................... јамаха р6

73 Николоски Борце.......................................... Сузуки мараудер 800

74 Топалоски Горан.......................................... јамаха хјр1300

75 Масин Климент.......................................... бмв 650

76 Маркоски Васко.......................................... Сузуки к7 750

77 Ристески Сашо.......................................... Сузуки бургман400

78 Ристеска Марија

79 Димитров Димитар.......................................... тркач гп125

80 Герасимовски Ацо.......................................... јамаха фејзер 600

81 

82 Ѓоршоски Стевце.......................................... априлиа шивер 750

83 Попоски Гоце.......................................... јамаха мт 03

84 Спасески Марко.......................................... априлија

85 Илбер Жута.......................................... сузуки

86 Аријета Доко

87 Банар Дарко.......................................... јамаха р1

88 Пупалески Кире.......................................... јамаха фјр 1300

89 Пупалеска Емилиа

90 Ѓуладин Хасан.......................................... јамаха дракстер

91 Глигороски Методи.......................................... јамаха р6

92 Велјаноски Горан.......................................... априлија рс125

93 Велјаноски Зоран.......................................... јамаха фазер600

94 Димовски Илче.......................................... Хонда цбр 600

95 Менкиноски Дамјан..........................................ктм јуниор 

96 Дукоски Џовани.......................................... кивеј 125

97 Блажески Никола.......................................... сузуки к7

98 Ќосески Митко..........................................бмв + харли девидсон 

99 Ќосески Ангел.......................................... хонда цбр 125

100 Џепароски Илче.........................................априлија 650 

101 Здравковиќ Јулијан.......................................... јамаха вираго 535

102 Џепароски Фабио.......................................... мини чопер

103 Каневче Димче..........................................кавасаки ер6н 

104 Трајчески Игор.......................................... сузуки к8 600

105 Тренески Ѓоко..........................................јамаха драг стар 600

 

 

 

 

*  Членската книшка со бр.8 беше во сопственост на нашиот драг покоен пријател Топалоски Димитрија (Димо Топал).

Основна активност на клубот е турингот, па така редовно се учествува на ФИМ-Рели, Рели Македонија, мото-собири во земјата и странство, а во календарот на клубот се и неколку редовни клубски возења, од кои барем едно надвор од Македонија. Затоа клубот одржува блиски и пријателски односи со многу клубови од цела Европа, а посебно од Балканот.

Покрај неколку собири и дружења на ниво на Македонија кубот во 2004 беше организатор на меѓународен мото собир, на кој по екстремно лошо време проследено со обилни дождови и поплави, учество зедоа 320 мотористи од: Македонија, Данска, Германија. Италија, Словенија, Хрватска, БиХ, Србија Грција, Бугарија..
 

Во овој момент се работи на формирање на скутер секција, која би требало да почне со работа со почетокот на новата мото сезона.
 

Во иднина се планира учество на еден натпреварувач во крос натпревари, и по можност организирање на крос или ендуро натпревар (се прави напор да се направи ендуро патека во околината на Охрид).
 

МОТО ОХРИД е отворен за соработка и дружење со сите мото кубови и љубители на моторциклизмот.
 

Контакт :

МОТО ОХРИД ул.Гоце Делчев  бр.71  Охрид

    motoohrid@yahoo.com.mk

     075 21 20 66

     075 35 28 78

     070 21 21 76

     070 50 21  11


Back To Top

Благодарност!

Ви благодариме за тоа што споделувате содржини и го поддржувате нашиот веб сајт.