воздушно vs водено ладење

DACIA

Нов член
Мотор
BT49QT-28 2T 2009
#1
Што мислите што е подобро за скутери до 50цц, ладење на воздух или на вода :)
Инспириран од вчерашното препукување со другарите .
Мислења?
Мое мислење е дека воздушно е стандард и скоро нема одржување, додека кај водено има пумпи, дихтуни и слични тракатанци. А и слушнав дека поише бензин трга. Вистина или само трачеви?
 
Мотор
SACHS mad ass 50
Клуб
ne sum vo nieden
#2
Што мислите што е подобро за скутери до 50цц, ладење на воздух или на вода :)
Инспириран од вчерашното препукување со другарите .
Мислења?
Мое мислење е дека воздушно е стандард и скоро нема одржување, додека кај водено има пумпи, дихтуни и слични тракатанци. А и слушнав дека поише бензин трга. Вистина или само трачеви?
Водено ладење е подобро ако целиот систем функционира како што треба. За мајсторите по комплицирано за работа иако изумот наречен СИЛИКОН поприлично им ги скратува маките. А тоа со бензинот нема врска дали е вода или воздух.