Возач почетник со А категорија и голем мотор

Alil

Нов член
Мотор
Suzuki gsr600
#1
Здраво на сите. Прочитав по законите дека откако ќе се полага за А директно, после тоа 2 години може да се вози мотор до 25kw. Дали некој знае како поголем мотор (на пример Suzuki gsr600 кој многу ми се допаѓа) може да му се намали моќноста, т.е гледав на различни сајтови дека такво нешто постои и како би се докажало тоа пред нашата полиција. Во европа многу луѓе го прават тоа, дури и во огласи се продаваат големи мотори со 25kw/35kw и пишува дека може да се вози и со А2.

,
 
Мотор
SACHS mad ass 50
Клуб
ne sum vo nieden
#2
Здраво на сите. Прочитав по законите дека откако ќе се полага за А директно, после тоа 2 години може да се вози мотор до 25kw. Дали некој знае како поголем мотор (на пример Suzuki gsr600 кој многу ми се допаѓа) може да му се намали моќноста, т.е гледав на различни сајтови дека такво нешто постои и како би се докажало тоа пред нашата полиција. Во европа многу луѓе го прават тоа, дури и во огласи се продаваат големи мотори со 25kw/35kw и пишува дека може да се вози и со А2.

,
Чудно размислување од твоја страна, инаку тоа со УВЕРУВАЊЕ на полицијата дека моторор е ограничен и слично кај нас не функционира. Дефинитивно прво мораш да имаш кочница во главата:)
 

Trninka

Домаќин
Мотор
Kymco Agility 4T 80cc NCY kit
#3
Здраво на сите. Прочитав по законите дека откако ќе се полага за А директно, после тоа 2 години може да се вози мотор до 25kw. Дали некој знае како поголем мотор (на пример Suzuki gsr600 кој многу ми се допаѓа) може да му се намали моќноста, т.е гледав на различни сајтови дека такво нешто постои и како би се докажало тоа пред нашата полиција. Во европа многу луѓе го прават тоа, дури и во огласи се продаваат големи мотори со 25kw/35kw и пишува дека може да се вози и со А2.

,
Тешко ова за кај нас. Полиција ти ги гледа податоците у сообраќајна и тоа е тоа. Ова би успеало ако и само ако можеш у сообраќајна некако да го упишеш моторот со помалку моќност. А за тоа ти треба а-тест, dyno тест и којзнае што уште и дали е можно кај нас да го измерат и да го упишат според резултати на dyno-тест. Така да купи си мотор и две години не прави глупости, така е помала веројатноста дека ќе те сопрат. А и после две години не прави глупости :)