Скутери, опрема и совети

KBer

Нов член
Мотор
Benelli
#1
Ја отварам темава за сите што се заинтересирани околу купување на опрема за мотори. Исто така, ме интересира каде можам да најдам квалитетни јакни за на мотор (не кожни).
 

temelk4

Нов член
Мотор
jonway aa
Клуб
/
#2
За скутер 4-тактно 50кубика какви ролни е најдобро да се сменат? Што е разликата меѓу потешки и полесни?
 
Мотор
SACHS mad ass 50
Клуб
ne sum vo nieden
#3
За скутер 4-тактно 50кубика какви ролни е најдобро да се сменат? Што е разликата меѓу потешки и полесни?
Ако скутерот е стандард тогаш јас преферирам ролни со фабричка тежина а ако е ТЈУНИНГ во прашање приказната е друга.
 

temelk4

Нов член
Мотор
jonway aa
Клуб
/
#4
Ролните се истрошени, онака немаат правилна форма :D :D. Инаку моторчето е Jonway а на интернет тешко се наоѓаат информации..
 
Мотор
SACHS mad ass 50
Клуб
ne sum vo nieden
#5
Ролните се истрошени, онака немаат правилна форма :D :D. Инаку моторчето е Jonway а на интернет тешко се наоѓаат информации..
Извади и измери ги сите 6, тоа ти е грамажата која треба да ја бараш. А дали сакаш квалитетни или не зависи од џебот.