семеринг на радалица suzuki rm250 90

kire

Член
Мотор
suzuki rm250
#1
здраво друштво. Решив да го средам моторот да го спремам за наредна сезона, летото не бев во мк го возеа други моторот и како по правило расипан ми го вратија, сега собрав време да го средам, сменив комплет топ енд клип и дихтун и лагерче, но моторот пак не беше во ред па открив дека главниот проблем бил семерингот на радалицата од кај ламелите па и немаше капка уле во менјачот цело го испил. пред 3 години го менував, но што е нај интересно беше избиен од самото лежиште заедно со едно метално кружно како семерингот по големина (најверојатно останало од претходниот семеринг спроед мене). е сега што мислите што го има избиено семерингот, дали тоа што не сум го извадил металното од стариот семеринг или пак од голем зорт и мачење оти го возеа луге што немат појма од мотор не па од таков крос јас си мислам да не бил пресисан па го палеле на трансмисија настанала експлозија долу кај радалицата па го избил семерингот можно ли е тоа теоретски или :p....... семеринг пак порачав од велес само за да го склопам додека не ми дојде оригинален оем. поздрав фала за секој коментар
 
Мотор
SACHS mad ass 50
Клуб
ne sum vo nieden
#2
здраво друштво. Решив да го средам моторот да го спремам за наредна сезона, летото не бев во мк го возеа други моторот и како по правило расипан ми го вратија, сега собрав време да го средам, сменив комплет топ енд клип и дихтун и лагерче, но моторот пак не беше во ред па открив дека главниот проблем бил семерингот на радалицата од кај ламелите па и немаше капка уле во менјачот цело го испил. пред 3 години го менував, но што е нај интересно беше избиен од самото лежиште заедно со едно метално кружно како семерингот по големина (најверојатно останало од претходниот семеринг спроед мене). е сега што мислите што го има избиено семерингот, дали тоа што не сум го извадил металното од стариот семеринг или пак од голем зорт и мачење оти го возеа луге што немат појма од мотор не па од таков крос јас си мислам да не бил пресисан па го палеле на трансмисија настанала експлозија долу кај радалицата па го избил семерингот можно ли е тоа теоретски или :p....... семеринг пак порачав од велес само за да го склопам додека не ми дојде оригинален оем. поздрав фала за секој коментар
Screenshot_20180123-222755.png Погледни ја сликата, размисли малку па ако не ти текнуе прашај.