ролни за 16мм варијатор

DACIA

Нов член
Мотор
BT49QT-28 2T 2009
#1
Која големина на ролни би требало да му тртнам на 16мм варијатор?
И која грамажа на ролни би ми препорачале за 2т 50цц за посилно забрзување. Сеа има 7 гр но слабо забрзува. За угорнина да не праеме муабет
 

nikola_bb

Активен член
Мотор
Regal Raptor 350 spt
#2
цела наука е комбинацијата ролни, ауспух, федери, варијатори....
 
Мотор
SACHS mad ass 50
Клуб
ne sum vo nieden
#4
Која големина на ролни би требало да му тртнам на 16мм варијатор?
И која грамажа на ролни би ми препорачале за 2т 50цц за посилно забрзување. Сеа има 7 гр но слабо забрзува. За угорнина да не праеме муабет
Таа машина е тип Јамаха и за неа е еден тип на ролни и други нема, околу тежината без федери 4,5 грама(една) значи × 6 а со жолт главен федер и жолти федери на ламела + ауспух 3,5 до 3,7(една) oдносно ×6. Инаку има финти и со кајшот, со ламелата и ѕвоното, со диференцијалот и сл.
 
Last edited:
Мотор
SACHS mad ass 50
Клуб
ne sum vo nieden
#5
Кога сервисираш пренос се подразбира да му тртнеш и нов кајш пошто сигурно е потрошен на возење со четири ролни во вариаторот.
 
Last edited:

DACIA

Нов член
Мотор
BT49QT-28 2T 2009
#6
Да не бидам скржав како другите, за 16мм варијатор одговараат 15х12 ролни :p