Премногу вибрира моторот

Adam

Нов член
Мотор
SKYGO 125
#1
Здраво
Се работи за SKYGO 125. Моторов кога ќе достигни 5-6000rpm почнува цел да вибрира. Предходно го немаше овај проблем.
Проверив дали има лабај штрафој или да не има испаднато некој, се е во ред. Што можи да биди друго??
 
Мотор
SACHS mad ass 50
Клуб
ne sum vo nieden
#2
Здраво Се работи за SKYGO 125. Моторов кога ќе достигни 5-6000rpm почнува цел да вибрира. Предходно го немаше овај проблем. Проверив дали има лабај штрафој или да не има испаднато некој, се е во ред. Што можи да биди друго??
Помеѓу порано и сега што се има случено, не е од чиста мира сигурно. Sent from my SM-G903F using Tapatalk
 
Мотор
SKYGO 125
#3
МОторот вибрира и вместо на поголеми обртаи. Ми спомнаја луѓе дека можно да треба да се штелова вентилите. НО не знам на кој димензи треба да се штелова. ДАли знајш на кој димензи се штелова овие мотори?
 
Мотор
SACHS mad ass 50
Клуб
ne sum vo nieden
#4
МОторот вибрира и вместо на поголеми обртаи. Ми спомнаја луѓе дека можно да треба да се штелова вентилите. НО не знам на кој димензи треба да се штелова. ДАли знајш на кој димензи се штелова овие мотори?
Нема врска вибрирањето со вентилите, освен ако ВИБРИРАЊЕ за мене значи едно а за тебе друго. Sent from my SM-G903F using Tapatalk
 

Adam

Нов член
Мотор
SKYGO 125
#5
Моторот и вместо да стој на високи обртаи Вибрира-Треси премногу. Веќе не е ни удобен за возење.
 
Мотор
SACHS mad ass 50
Клуб
ne sum vo nieden
#10
Единствени две работи кои можат да предизвикуваат вибрации во таа машина се: магнетот од едната страна и центрифугаторот од другата. Sent from my SM-G903F using Tapatalk