Nsr rattle/tropka ili nzz

Мотор
SACHS mad ass 50
Клуб
ne sum vo nieden
#61
Сеа солуцијата е некакво полирање и клип...54ка е отворот моментално
Хонување, само хонување со осет да се исчисти цилиндарот од налепениот алуминиум а и да се пази при тоа да не ее претера па да се добие премногу толеранција. Нов клип, 4-5% мешавина барем првите 1000км и заборави "тркачки третман" со тој цилиндар. Sent from my NOKIA-3310 using Patlak
 

kire

Член
Мотор
suzuki rm250
#64
да се умешам и јас малку околу мешавината. како и да е треба квалитетно 2т уле а не од 120 денари литро. на кросот ставам ipone 30ml vo 1l бензин 4 5 години немало никаков проблем, нито завлекол ниту има луфта на лагерите на радалица или на клипнача менувам клип на 70 саата возењето рекреативно по планина не на трики
. поздрав
 
Мотор
SACHS mad ass 50
Клуб
ne sum vo nieden
#65
да се умешам и јас малку околу мешавината. како и да е треба квалитетно 2т уле а не од 120 денари литро. на кросот ставам ipone 30ml vo 1l бензин 4 5 години немало никаков проблем, нито завлекол ниту има луфта на лагерите на радалица или на клипнача менувам клип на 70 саата возењето рекреативно по планина не на трики
. поздрав
Значи ставаш 3%, и за сите оние што мешаат сами а не преку пумпа препорачувам масло за картинг и тоа не повеќе од 20мл/л, или 2% мешавина.

Sent from my NOKIA-3310 using Patlak