Nsr rattle/tropka ili nzz

Мотор
Honda.nsr
#4
го слушам дека неубо звучи затоа постирам
прашањето е дали кје помине околу 25 километри да стигне до механичар
 
Мотор
Honda.nsr
#7
Ми падна и почна вака само малце послабо и од ноември до сега стоеше и гаража пред 2 дена го вадам палам и тропа ама ова е доста посилно од пред 4 5 месеци
 
Мотор
SACHS mad ass 50
Клуб
ne sum vo nieden
#8
Ми падна и почна вака само малце послабо и од ноември до сега стоеше и гаража пред 2 дена го вадам палам и тропа ама ова е доста посилно од пред 4 5 месеци
Опиши како ти паднал ако не е проблем. Sent from my SM-G903F using Tapatalk
 
Мотор
SACHS mad ass 50
Клуб
ne sum vo nieden
#10
Во место али на удолно падна едно добро тресна и се свлече па го фатиф my bad несмасен бев :mad:
Нешто се улуби, некој страничен капак? Можно е само да е изместен ауспухот на влезот во цилиндарот па пушта и се слуша како удар. Sent from my SM-G903F using Tapatalk
 
Мотор
SACHS mad ass 50
Клуб
ne sum vo nieden
#12
ајд кје сликам за 15 мин кје ставам местата дека е ољупено скцано
Ако треба симни оклопот доле и сликај околу машината, не ми е важно што си излупил или изгребал. Сакам да ти помогнам околу тропањето. Sent from my SM-G903F using Tapatalk
 
Мотор
Honda.nsr
#14
заборавив да напоменам ми се случуваа и др работи можда се поврзани со тропањето
4-5 дена по пагањето во текот на возењето губи сили и ми се исклучува и потоа не можев да го запалам никако нејќеше
не убацува во 1ва стискам кумплуг и кога стиснам да убаци моторот се гаси како од штек (можда е до сајла искината е,купив нова само не е наместена)..се ставање во 1ва под малку гас,и се уште е така..


 

Attachments

Мотор
SACHS mad ass 50
Клуб
ne sum vo nieden
#15
заборавив да напоменам ми се случуваа и др работи можда се поврзани со тропањето 4-5 дена по пагањето во текот на возењето губи сили и ми се исклучува и потоа не можев да го запалам никако нејќеше не убацува во 1ва стискам кумплуг и кога стиснам да убаци моторот се гаси како од штек (можда е до сајла искината е,купив нова само не е наместена)..се ставање во 1ва под малку гас,и се уште е така..
Пумпата за уље меша ли? Ако моторот работел кога паднал пумпата повлекла воздух. Така да можно е да нема подмачкување и да стега. И ако е така штетата е направена, дај боже да грешам. Тоа што ти гаси е со прекидачот на рачката за кумплунг, нели да не е во состојба да завергла и запали во брзина ако не стиснеш кумплунг. Може да тропа и вентилот на издувот ама нема логика да почнал после падот, како и да е ќе треба да го ѕирне мајстор. За почеток испушти воздух од пумпата за масло, моја препорака. Sent from my SM-G903F using Tapatalk
 
Мотор
SACHS mad ass 50
Клуб
ne sum vo nieden
#16
Под ова капаче има штрафче мало со крстач, ќе го подоштрафиш да почне да капе масло и ќе го заштрафиш. Штравчето е на самата пумпа.
Sent from my SM-G903F using Tapatalk