Гуми за моторцикал?

Gogo

Активен член
Мотор
BMW
#1
Добар ден,
само што му ставија нови гуми на мојот мотор. И сега гумите се со некои “крампони“!
дали се зимски или какви се???
Имат ознака “М/С“!
да се “М/Ѕ“ тогаш сигурно се зимски!?!?
тука у фирмата шо работам, шоферите на камиони викат дека тиа биле за на трева!?!?
Не сум сигурен дали вистински гуми ми ставиле на моторот.
Некој совет од моторџиите? 

zXnitro

Член
Мотор
Suzuki GSR600
#2
M/C изгледа е од група ознаки за тип на возило, во овој случај дека таа гума е само за мотор. M+S е посебна група на ознака за услови на патот. Се надевам добро сум го протолкувал Google.

Sent from my SM-A520F using Tapatalk
 

Trninka

Домаќин
Мотор
Kymco Agility 4T 80cc NCY kit
#3
M/C значи MotoCross. И прашај ги камионџиите за каква трава станува збор? Сува, мокра, косена, за пушење, инт ...

Абре супер се гумите и логиката што ти кажува за М/C ? MotorCycle.